Gå til hoved-indhold

Filmvisning og samtale - 'Krigen der splittede min familie'

15/11/23

15. november 2023

Filmvisning og samtale

Jødisk Informationscenter viser sammen med filminstruktør og dokumentarist Benjamin Fischermann dokumentaren 'Krigen der splittede min familie'. Kom ind og deltag i en vigtig samtale om transgenerationelle traumer og se filmen.

”Smerte rejser gennem familier, indtil nogen er klar til at føle den”...er kernen i denne begivenhed, hvor Fischermann og Jødisk Informationscenter inviterer dig ind i et intimt rum, hvor vi tør udforske og forstå traumerne fra 2. verdenskrig. 'Krigen der splittede min familie' er en dokumentarfilm af Benjamin Fischermann, der belyser en to generationer gammel familiekonflikt i familien Fischermann. Hemmeligheder og smerte har forvandlet en engang tæt familie til fremmede for hinanden. Benjamin, barnebarnet, forsøger at afsløre sandheden bag familiens dybe brud og genoprette den forbindelse, der blev brudt for mange år siden.

Benjamins søgen begynder med en dybdegående undersøgelse af familiens historie og hans farfars baggrund. Han opdager, at hans farfar, en engang elsket yngste bror, brød med sine søskende efter en uforklarlig konflikt. Gennem gamle breve, dagbøger og bevarede minder afdækker Benjamin gradvist den hjerteskærende sandhed: 2. Verdenskrig og Hitlers regime kastede en skygge over familiens skæbne, og denne byrde splintrede båndene mellem søskende.

På sin rejse støder Benjamin på rørende historier om ofre, overlevelse og det traume, krigen skabte. Han ser, hvordan fortidens smerte har formet hans farfar og tvunget ham til at bryde båndene til sine søskende i forsøget på at beskytte dem. Filmen fik sin premiere på DR og er siden blevet vist på alle de store skandinaviske tv-stationer, NRK og STV. Herudover vandt den Kravlingprisen i kategorien ’Journalistik.’

Aftenens program

Som led i undersøgelsen af hvordan traumer fra 2. verdenskrig ser ud i dag, vil Jødisk Informationscenter og Fischermann gerne invitere publikum til at dele deres egne historier. Vi starter derfor aftenen med en præsentation af Fischermann efterfulgt af en åben samtale om egne erfaringer blandt publikummer. JIC ønsker at optage denne samtale til udvikling af undervisningsmateriale i et forsøg på at aktualisere hændelserne under og følgevirkningerne efter Holocaust for unge skoleelever i dag. Efter samtalen viser vi filmen, og vi vil samle op med spørgsmål og kommentarer til Benjamin Fischermann. 

Ønsker man ikke at give samtykke til at blive optaget, giv da venligst besked til arrangørerne ved ankomst.

Dato: Onsdag d. 15. november kl. 19:00-21.30

Sted: Jødisk Informationscenter, Krystalgade 12, 1172 Kbh K

Sprog: Dansk

Pris: Gratis → book billet her

ArrangørJødisk Informationscenter

Tilbage