Gå til hoved-indhold

Filmvisning med oplæg - 'Goodbye Theresienstadt'

07/11/23

7. november 2023

Filmvisning med oplæg

Kom ind se dokumentaren 'Goodbye Theresienstadt' om tab og håb, og hør når Silvia Goldbaum Tarabini giver holder inden filmen på baggrund af sin bog ‘Danske jøders liv og død i Theresienstadt’ (Gyldendal, 2023).

År 2023 markerer 80året for jødeaktionen i Danmark i oktober '43. Historien om hvordan 95% af de danske jøder overlevede Holocaust ved at flygte til Sverige, kender mange. Historien dækker dog også over en gruppe danske jøder som ikke nåede at flygte, men som i stedet blev deporteret til arbejdslejren Theresienstadt.

Denne aften handler om denne del af historien om jødeaktionen, når Jødisk Informationscenter sammen med Cinemateket og Humanity in Action dokumentaren viser 'Goodbye Theresienstadt'. OPLÆG Inden dokumentarfilmen ‘Goodbye Theresienstadt’ fortæller PhD. Silvia Goldbaum Tarabini om sin helt nye bog ‘Danske jøders liv og død i Theresienstadt’ (Gyldendal, 2023), der bl.a. har fået seks stjerner i Berlingske.

  • Oplægget foregår på dansk og varer ca. 20 min.
  • Bogen kan også købes på dagen.

GOODBYE THERESIENSTADT

Instruktør: Jonatan Jerichow, Carl Otto Dethlefsen Flere end 7.000 danske jøder flygtede fra Danmark til Sverige i oktober 1943. Men 470 jødiske mænd, kvinder og børn blev taget til fange og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt i fyldte kreaturvogne. 70 år efter at de på mirakuløs vis blev befriet fra Theresienstadt, vender seks af de overlevende danskere tilbage. De vender tilbage til det sted, der i 18 måneder ødelagde deres barndom og ungdom med sult og frygt for, hvad fremtiden ville bringe. I ‘Goodbye Theresienstadt’ får vi fortalt historien om mislykkede flugtforsøg til Sverige, om den forfærdelige transport til Theresienstadt, om de umenneskelige forhold i lejren og ikke mindst om redningen af de danske jøder kort tid inden krigens afslutning. Det er en film om tab og håb – og om, hvad Danmark gjorde for at beskytte jødiske borgere.

  • Danmark 2015
  • 58 min
  • Dansk tale. Tilladt for børn over 15 år

Dato: Tirsdag den 7. november kl. 16.30

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K

Sprog: Dansk

Pris: som modtager af Jødisk Informationscenters nyhedbrev kan du købe billetter til særpris 60 kr. (normalpris 90 kr.) Rabatten kan kun tildeles ved fysisk henvendelse i billetsalget, ikke online-bestilling. Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller www.cinemateket.dk.

ArrangørJødisk Informationscenter

Tilbage