Gå til hoved-indhold

Koncertforedrag “Musik fra KZ-lejrene”

05/10/23

5. oktober 2023

Koncertforedrag

Anden Verdenskrig. Midt i KZ-lejrenes gru og mørke tændtes små lys. Små lys af fine tangoer og sonater, som opstod i hjerte og hjerne hos musikere og komponister, der var blevet sendt til lejrene, fordi de var i disharmoni med Hitler-regimet. De skabte musik, som ikke kunne holdes nede og borte, men som blev skriblet nødtørftigt ned - og siden fundet og udgivet. 

Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Slot vækker musikken og historien om den til live under overskriften 'Musikken lever videre'.

I fællesskab leverer de to et unikt  koncertforedrag på ca. halvanden time, hvor Kristine Thorup spiller værker af blandt andre Josef Kropinski, Charles Abeles og Viktor Ullmann. Musikken spænder fra lyse, muntre folketoner til kompositioner med et nyere tonesprog. Undervejs fortæller Inger Hørup Slot om komponisterne og deres videre skæbne.   

Det er historier og melodier, der har været tæt på at gå i glemmebogen, men netop i disse år er ved at blive genopdaget i Europa og USA. 

Om Inger Hørup Slot og Kristine Thorup
Inger Hørup Slot er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001 og arbejder til hverdag som kulturformidler og netværker på BLIK – Græsted Bibliotek.

Kristine Thorup debuterede  i  2007 i Odd Fellow Palæet med fine anmelderroser og har siden haft en omfattende karriere som solist, kammermusiker og i fast samarbejde med Kgl. Kammersanger  Stig Fogh Andersen.

Læs mere her

Dato: Torsdag d. 5. oktober 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:00

Sted: Gilleleje Kirke, Gilleleje Hovedgade 43, 3250 Gilleleje

Sprog: Dansk

Pris: Gratis

Arrangør: Gilleleje Kirke

Tilbage