Gå til hoved-indhold

Forfulgt - Rundvisning

01/10/23

Oktober 2023

Rundvisning

I år er det 80 år siden tyskernes aktion mod de danske jøder. Men de var langt fra de eneste i Danmark, der blev forfulgt. I rundvisningen dykker vi ud over de danske jøder også ned i nogle af de andre grupper, der måtte leve på flugt.

De fleste af os har nok hørt historierne om de forfulgte, danske jøder, der i oktober 1943 måtte gemme sig for den tyske besættelsesmagt og flygte til Sverige.

Men i løbet af besættelsestiden levede også mange andre grupper et liv præget af forfølgelse.

I denne rundvisning ser vi nærmere på nogle af dem og deres skæbne i tiden op til, under og efter Besættelsen: Hvorfor de blev forfulgt og af hvem?

Ud over de danske jøder, dykker vi i løbet af rundvisningen også ned i forfølgelsen af de danske kommunister, modstandsfolkene, det danske politi, de tyske flygtninge i Danmark samt modstandsbevægelsens opfordring til at forfølge stikkere og ’tyskerpiger’.

Fælles for dem er, at de under besættelsen må gemme sig eller flygte for at undgå at blive opdaget, fanget og for nogles vedkommende sendt videre i koncentrationslejr, mens andre risikerede at blive henrettet, tortureret eller udskammet offentligt.

Dato: 1, 8, 15, 22 og 29 oktober 2023 fra kl. 14-15

Sted: Frihedsmuseet, Esplanaden 13, 1263 København K

Sprog: Dansk

Pris: Voksne 150 DKK – Børn 40 kr. Billet kan købes i døren eller → gennem linket her

ArrangørFrihedsmuseet

Tilbage