Gå til hoved-indhold

Hvordan fortælles historien uden for Danmark?

18/03/23

18. marts 2023

Oplæg

Redningen af de danske jøder i oktober 1943: Hvordan fortælles historien uden for Danmark? Lyt med på Historiske Dage 2023, når Danmarks ambassadør i Israel, Anne Dorte Riggelsen, fortæller om, hvordan historien om redningen af de danske jøder formidles uden for Danmark, og hvilken betydning historien har for det diplomatiske arbejde.

Historien om redningen af de danske jøder er en stærk værdifortælling om Danmark og danskernes indsats under 2. verdenskrig. En fortælling om, hvordan et folk kollektivt kan mobilisere sig for at hjælpe medborgere i nød. Historien har også stor interesse og betydning uden for Danmark, da den er et ensomt lys i Holocausts mørke. Lyt med, når Danmarks ambassadør i Israel, Anne Dorte Riggelsen, fortæller om, hvordan historien om redningen af de danske jøder formidles uden for Danmark, og hvilken betydning historien har for det diplomatiske arbejde.

Dato: 18. marts 2023

Tidspunkt: 17:10-17:40

Sted: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København

Sprog: Dansk

Pris: Arrangementet er en del af Historiske Dage i Øksnehallen og kræver således armbånd. Det kan købes på www.historiskedage.dk.

Arrangør: Folkeuniversitet i Aarhus, Emdrup og Herning

Linkprogram2023

Tilbage